maandag, februari 27, 2006

4 Maart strange brew in brummen

IPV zegt het met popmuziek
door SANDER GROOTENDORST


25 FEBRUARI 2006 - BRUMMEN - De Brummense politieke partij IPV houdt op zaterdag 4 maart een ‘IPVeest’ waarbij muziek en politiek hand in hand gaan. De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en In Plaats Van wil ‘op een feestelijke manier met de inwoners van de gemeente Brummen in contact komen’. ‘Muziek is het bindmiddel waarmee jong en oud kunnen worden samengebracht’, redeneert IPV.

De partij heeft twee lokale popgroepen en een lokale hiphopheld uitgenodigd voor een optreden. De bands moeten ertoe bijdragen dat de bezoekers ‘in een prettige sfeer’ met elkaar te spreken komen over ‘allerlei onderwerpen’. De optredens worden afgewisseld met politieke discussie onder leiding van Cor Klein Heerenbrink.

‘Met deze opzet hopen we de mensen ervan te kunnen overtuigen dat politiek leuk en interessant is in plaats van serieus en saai. Dit is een van onze verkiezingsspeerpunten.’

De bijeenkomst is in Plein 5 aan het Van Limburg Stirumplein in Brummen en duurt van 14 tot 19 uur. Het eerste politieke café heeft als thema ‘veiligheid’. Dan betreedt rockband Achilles het podium. De vier bandleden spelen sinds een half jaar samen; er staan uitsluitend eigen nummers op het repertoire. Bij het tweede politiek café is er aandacht voor jongeren en voor de wenselijkheid van een poppodium in Brummen. De achtkoppige band Strange Brew neemt het daarna over. De band put uit het repertoire van de meest uiteenlopende artiesten: van Sheryl Crow tot PJ Harvey en van Cream tot 16 Horsepower. Het derde optreden (16.45 uur) is van hiphopper Rik Marsman alias Phat Poodle.

Tijdens de concerten kunnen de bezoekers hun hart ook culinair ophalen bij de workshop culinair eten en drinken. De entree voor het IPVeest is gratis.